post image

Академия за развитие на интелекта Нумерика Старс

Програмата на обучение по ментална аритметика в Академия Нумерика Старс развива интелектуалните и творческите способности на детето.

Менталната аритметика разгръща интензивно и всестранно детския потенциал с помощта на древното японско сметало абак – второто по важност откритие на човечеството, според списание "Форбс" или едно от най-важните открития на всички времена. В основите на тази високоефективна система за обучение е смятането наум, на сметало и множество допълнителни игри и упражнение, развиващи мозъка. Принципът на сметалото е на повече от 2000 години, но продължава да се използва в учебните програми и преподава в много държави в целия свят.

Методиката на обучение по ментална аритметика в академия Нумерика Старс е насочена предимно към деца от 4 до 12 години, тъй като в тази възраст най-активно се развиват способностите на мозъка. Важно е да се използва този период и да се направи всичко възможно за лесното, хармонично и продуктивно обучение на детето, за да се развият интелектуалните му способности.

Ранното развитие на интелекта при децата е в основата на успеха в обучението, творческото развитие и реализацията в живота!

Мисията на треньорите от Нумерика Старс е чрез иновативна програма за интелектуално, емоционално и творческо развитие, да подготвят повече български деца за предизвикателствата на утрешния ден, придобивайки ценни знания, умения и самоувереност. Чрез игра в приятелска среда, се тренира въображението, логиката и аналитичното мислене. Пробужда се любознателност, стимулира се паметта и концентрацията. Индивидуалният подход към всяко дете, мотивира децата да растат удовлетворени от себе си, с вярва в собствените си сили и възможности.

Предимствата и резултатите от програмата, по която ще се обучава Вашето дете са:

Развивайки хармонично и двете полукълба на мозъка си:

  • детето става по-уверено;
  • концентрирано;
  • внимателно към детайлите;
  • с лекота изучава чужди езици;
  • успешно се реализира в ученето и в живота.

Благодарение на менталната аритметика се подобрява:

  • визуалната памет;
  • логическите и творческите способности на детето;
  • развиват се интуицията;
  • способността да се анализира и намират нестандартни решения в сложни ситуации;
  • подобряват се концентрацията и вниманието;
  • стимулира се въображението.

Обучението по ментална аритметика се провежда от квалифицирани преподаватели под игрова форма, адаптирано за възрастта на децата. Стриктно се следва учебен план, за да може децата на напредват бързо. За целите на обучението се ползва обучителна платформа, на която децата се упражняват заедно с треньора и тренират своята памет, концентрация и бързина на мисълта. При малките ученици се развива също фина моторика, работа с две ръце едновременно, познанието за числата, правилната посока на изписване на цифрите, изгражда се логическо мислене и училищна готовност.

По време на обучението си по ментална аритметика децата ще участват също и във виртуално околосветско пътешествие. Ще се запознаят с континентите, държавите и техните столици, както и ще научат любопитни факти за хората и забележителностите от тези места. Това е придружено с красиви илюстрации от посетените виртуално държави. Пътешествието се извършва виртуално, заедно с Костенурчето Нуми, което е много любознателно и обича приключенията. Последната част от пътуването е в Космоса и запознава децата и с планетите.

В Академия по ментална аритметика Нумерика Старс вярваме, че способностите на човешкия мозък са безгранични и всяко дете има неподозиран потенциал, който може да бъде развит. Убедени сме, че всички трудности в училище и живота са преодолими с желание и труд. Развивайки интензивно и всестранно детския потенциал, нашата мечта е да научим децата да мислят, анализират и разсъждават самостоятелно.


Уменията развити днес са най-добрата инвестиция за бъдещето на децата ни!

 

Академия Нумерика Старс е мястото, на което Вашето дете ще израсне интелектуално и емоционално, ще порасне уверено и можещо!

Запиши се за нашия бюлетин